Gjenhør med Vindens  Hjul 14. september i Vang  kirke

Gammeldansmessa Vindens Hjul ble skrevet av Henning Sommerro til 350-års jubileet på Røros i 1994, med bakgrunn i gruvemiljøet og Johan Falkbergets fortellinger.

Gamle gruvearbeidere i Olavsgruva på Røros, som det bl.a. handler om I Henning Sommerros gammeldansmesse Vindens Hjul, basert på Johan Falkbergets fortellinger.

14. september kan du oppleve denne konserten i Vang kirke med Henning Sommerro, saksofonisten John Pål Inderberg, Skjalg Lidsheim på perkusjon, Thomas Nilssen på trekkspill og neverklarinett, Siri Katrine Bøe på fele og Solheimkorets 60 sangere og solister. Det blir faktisk 18. gangen Solheimkoret sammen med dyktige musikere fremfører Vindens Hjul.

Dagen etter reiser koret og musikere til Færøyene for å oppføre Vindens Hjul i Domkirken i Tórshavn og Christianskirken i Klaksvik. Der vil også lokale musikere fra Færøyene, i tillegg til Sommerro og Inderberg, delta.

Kjøp billetter her!

Vindens Hjul med Solheimkoret, Henning Sommerro og John Pål Inderberg i Vang kirke 14. september 2022 kl. 19.00.

I gruvemiljøet på Røros har folkemusikken møtt den europeiske kunstmusikken i en frodig lokal musikktradisjon, som fortsatt er levende.

Vindens Hjul er et vekselspill mellom liturgi, folkelig gammeldansmusikk, messetekster, improvisasjon, kor og menighetssang.

YouTube player

Vindens Hjul gir stort rom for improvisasjon mellom de faste delene, og fremstår ulikt hver gang den fremføres, preget av de som medvirker.

I år deltar bl.a. Henning Sommerro og John Pål Inderberg, som er baryton- og sopransaxofonist, begge professorer ved NTNU i Trondheim.

Solheimkoret har vært med å fremføre Vindens Hjul bl.a. i Bergstadens Ziir, Ringsaker kirke og i Sverige på Delsbostevnets 100-års jubileum, sammen med Dalakopa til stor suksess. Ja, det ryktes faktisk om at et par benker knakk i ei fullsatt Røros kirke i 2015, når det svingste som mest.

YouTube player

Det er med stor glede og entusiasme vi ser frem til konserten! Vi ses og synges i Vang kirke 14. september kl. 19.00, hjertelig velkommen! 😀

Kjøp billetter her!