Til Derry på korkonkurranse!

Torsdag 24. oktober setter de fleste av Solheimkorets sangere seg på flyet til Dublin for å konkurrere med 7 andre internasjonale kor. Vi er det eneste koret fra Norge som har kvalifisert seg til City of Derry International Choir Festival 2019.

Vi konkurrerer med kor fra Brasil, Portugal, Italia og Wales for å nevne noen. Lørdag kveld synger korene i ærverdige St Columb hall i Nord-Irland, en historisk og kulturell arena for kreative talenter i «sangens by», Derry City, siden 1886. Søndag kveld blir resultatene kjent med premieutdeling og gallakonsert samme sted.

Solheimkoret reiser til Derry på korkonkurranse. Foto: Henning Ramseth

Det er en spent og vel forberedt gjeng Solheimsangere som drar, med Nille i spissen. Bildene på denne siden er fra masterclass-konserten vi hadde i aulaen på Domkirkeodden 1. oktober med vår dyktige samarbeidspartner Torbjørn Dyrud, musiker, komponist og kordirigent fra Toten, som en del av forberedelsene.

Solheimkoret reiser til Derry på korkonkurranse

I slutten av september hadde koret også ei seminarhelg med Njål Sparbo på Honne kurs- og konferansesenter på Biri. Njål har markert seg som en av Norges mest aktive og allsidige sangere og inspirasjonen var til å ta og føle på.

Solheimkoret reiser til Derry på korkonkurranse. Foto: Henning Ramseth

Sangene vi synger under konkurransen er varierte, fra middelalderske Matona Mia Cara til sprelske Telemark-springar.

Ellers står også flere konserter på programmet under besøket i Nord-Irland.