Solheimkoret tok pris i Derry!

Solheimkoret kom hjem fra «City of Derry International Choir Festival 2019» med publikumsprisen i lomma, eller rettere sagt prisen for «Outstanding competetive or non-competitive performance by a visiting national or international choir».

Solheimkoret kom hjem fra “City of Derry International Choir Festival 2019” med publikumsprisen i lomma, eller rettere sagt prisen for "Outstanding competetive or non-competitive performance by a visiting national or international choir". Over 100 kor deltok og vi fikk prisen for en sterk fremførelse av "Fields of Athenry" på publikumskonserten i “Culturlann”, et keltisk kultursenter i Derry. Sangen vekket så sterke følelser blant publikum i den fullsatte salen at tårene trillet, og det smittet over på koret. En veldig sterk opplevelse for alle som sto til gull! Solheimkoret fikk også en svært hederlig plassering i den internasjonale korkonkurransen som bekrefter at vi holder en høy internasjonal standard. Dette var gøy! (Fotograf: Marius)
Jubelen stod i taket når Nille ble kalt frem i fullsatte St. Columb Hall i Derry for å motta prisen for Solheimkorets fremførelse av «Fields of Athenry»! Fotograf: Marius

Over 100 kor deltok og vi fikk prisen for en svært sterk fremførelse av «Fields of Athenry» på publikums-konserten i Cultúrlann Uí Chanáin, senter for keltisk kultur i Derry.

Sangen vekket så sterke følelser blant publikum i den fullsatte salen at tårene trillet, og det smittet over på koret. En veldig sterk opplevelse for alle, som sto til gull!

Solheimkoret fikk også en hederlig plassering i den internasjonale korkonkurransen, som bekrefter at koret holder en høy internasjonal standard.

Konkurranseprogrammet besto av sangene Telemark-springar, There is a Spot Mid Barren Hills, Matona Mia Cara, Till There Was You og The Battle of Jericho.

Solheimkoret på scena under City of Derry International Choir Festival 2019
Solheimkoret på scena under City of Derry International Choir Festival 2019. Vi var 42 personer inkludert dirigent som reiste til Nord-Irland. Dessverre ble 3-4 av oss syke og fikk ikke være med på selve konkurransen, men vi holdt flere konserter og alle fikk en svært opplevelsesrik tur.
Solheimkoret på Fredsbrua i Derry, Nord-Riland
Solheimkoret et vindfullt øyeblikk på «The Peace Bridge» over elva Foyle, som markerer et symbolsk håndtrykk mellom den protestantiske og nasjonalistiske siden som splittet Derry i mange år