Solheimkoret tar gammeldansmessa «Vindens Hjul» til Rørosmart´n 2015

Solheimkoret tar på nytt Henning Sommerro sin fantastiske gammeldansmesse «Vindens Hjul» tilbake til Bergsatdens Ziir, praktfulle Røros Kirke under Rørosmart´n! Den 20. februar byr vi opp til dans, sang, tradisjonsmusikk mm. med Dalakopa, Henning Sommerro, Jon Pål Indreberg, Solheimkoret med fler.

Klippet over er fra Delsbostämman i Delsbo kirke i Sverige hvor Solheimkoret framførte Vindens Hjul.

Vindens Hjul er en gammeldansmesse etter gammel katolsk lest, og fram fra den totale helheten av vellyd trer fram både Gloria (se nedenfor) Kyrie, Agnus Dei, Benedictus, etc.

Det helt spesielle med denne messen er at den endrer seg alltid fra gang til gang, alt ettersom solister og utøverne får boltre seg i improvisasjon og harmonier basert alt fra folkemusikk til Jazz.

Billettene til de to konsertene kl. 15.00 og 18.00 triller allerede godt avgårde, og du finner dem på www.hoopla.no Søk på «Vindens Hjul» på Røros 20. februar.

Første gang Solheimkoret var med å ta Vindens Hjul tilbake til Røros var kirka så fullstappet at det røk en kirkebenk i to. Så denne gang har vi sikret oss med to konserter!

Varmt velkommen til en messe du sent vil glemme!!