Solheimkoret og Stian Carstensen krysser kjent musikk med nye sjangere

Solheimkoret under sin eminente dirigent Inger-Pernille Stramrud og Stian Carstensen, multi­musiker og selveste foregangsmannen i «crossover­bransjen», vil gi kjent musikk og korsang en annen innpakning enn det du er vant til i Kirsten Flagstadsalen på Hamar kulturhus den 7. mai.

Her er noen av Solheimkorets snart 70 sangere. Stian Carstensen innfelt.
Her er noen av Solheimkorets snart 70 sangere. Stian Carstensen innfelt.
Konsertplakaten.

Vi ønsker å koble sammen forskjellige elementer av sementert musikk og uttrykk. Musikk er dynamisk Ved å tilføre den andre rammer, andre taktarter og knytte den opp til andre typer musikk, er målet at tonene vil «resirkuleres» og få nytt liv. På den måten vil vi demonstrere at musikk kan tilpasses nye publikum. Du høre alt fra funk til klassisk!

Billettsalget er i gang hos Hamar kulturhus!

Solheimkoret ønsket seg helt nye korarrangementer, så vi ga utfordringen til et par svært dyktige arrangører; Ronny Kjøsen (en musikalsk «potet» med bakgrunn fra folkemusikk, kirkemusikk og kor), og Torbjørn Dyrud (kjent fra Urbane Totninger, som selvstendig artist, erfaren kirkemusiker og komponist). Det resulterte i fire arrangementer som urfremføres på denne konserten!

Hva har resirkulering med korsang å gjøre, og hvordan passer uttrykket crossover inn?

Crossover brukes som betegnelse på musikk eller artister som appellerer til to forskjellige grupper av publikum. Crossovere finnes innen en rekke sjangere, både innenfor populærmusikk, rock, verdensmusikk og klassisk musikk. (Kilde: Det store Norske leksikon)

Stian Carstensen vil krydre forestillingen med humoristiske og nervepirrende musikalske krumspring, både alene og sammen med korsangerne i det store blandetkoret med medlemmer fra hele Mjøsområdet.

Solheimkoret anser dette som et pionerprosjekt. Vi trenger vel ikke skrive det, men vi gjør det allikevel: Vi gleder oss til å synge for deg! 😀

Billettsalget er i gang hos Hamar kulturhus!