Solheimkoret og Stian Carstensen krysser kjent musikk med nye sjangere

Solheimkoret og Stian Carstensen, multi­musiker og selveste foregangsmannen i «crossover­bransjen», vil gi kjent musikk og korsang en annen innpakning enn det du er vant til i Kirsten Flagstadsalen på Hamar kulturhus den 7. mai.

Kjent musikk krysser sjangere. Plakat for konsert med Solheimkoret og Stian Carstensen i Hamar kulturhus 7. mai 2023.

Musikk er dynamisk, og ved å tilføre den andre rammer, andre taktarter, knytte den opp til andre typer musikk, og framføre den på en ny måte, er målet at tonene vil «resirkuleres» og få nytt liv.

Vi ønsker å koble sammen forskjellige elementer av sementert musikk og uttrykk. På den måten vil vi demonstrere at musikk kan tilpasses og nå nye publikum.

Solheimkoret ønsket seg helt nye korarrangementer, så vi sendte utfordringen videre til et par svært dyktige arrangører; Ronny Kjøsen (en musikalsk «potet» med bakgrunn fra folkemusikk, kirkemusikk og kor), og Torbjørn Dyrud (kjent fra Urbane Totninger, som selvstendig artist og erfaren kirkemusiker og komponist).

Hva har resirkulering med korsang å gjøre, og hvordan passer uttrykket crossover inn?

Crossover brukes som betegnelse på musikk eller artister som appellerer til to forskjellige grupper av publikum. Crossovere finnes innen en rekke sjangere, både innenfor populærmusikk, rock, verdensmusikk og klassisk musikk. (Kilde: Det store Norske leksikon)

Stian Carstensen vil krydre forestillingen med humoristiske og nervepirrende musikalske krumspring, både alene og sammen med korsangerne i det store blandetkoret med medlemmer fra hele Mjøsområdet.

Solheimkoret anser dette som et pionerprosjekt. Vi trenger vel ikke skrive det, men vi gjør det allikevel: Vi gleder oss! 😀

Billettsalget vil snart være i gang hos Hamar kulturhus.