Velkommen 2013! En ny fase for Prøysen i Kor starter nå.

Vi har mottatt 44 bidrag fra hele landet i arrangørkonkurransen, – tusen takk til dere! Disse arrangementene er nå hos Norges Korforbund for vurdering og juryering. Den 1. mars skal vi etter planen vite hvilke 15 bidrag som går videre i konkurransen. Disse 15 skal vi i Solheimkoret begynne å øve inn. Gjett om vi gleder oss!

Takk til Elin Prøysen, musikkforlagene og andre rettighetshavere som har bidratt til å godkjenne alle bidragene.

Turid Tyholt, sekretariat for Prøysen i KOR.

Det er bare å glede seg til å få oppleve Prøysens tekster i nye innpakninger. Vi kommer til å få høre om svikne jinter, syndens slange, netter som skumrer, og dager som er blå, frieri, skinndau mæinn, solskinn og skygger, kruseduller, salighet, lureri, om ljåens truende skjæreblad, forelskelse, bratte nakker, brusende hett blod, minner, bryllup og brudd og mye mye mer… Tenk hvor heldige vi er som kan boltre oss i universet til den store, ydmyke kjempen som gikk gjennom landet.

Vi øyner nå muligheten til å kunne bistå med et mangfold av arrangement til våre vennekor i Norges Korforbund og ellers. Det synes vi er en skattekiste som bidrar til å gjøre Prøysen tilgjengelig for et enda større publikum. Målet er at Prøysen blir en selvfølge på alle kor sine program, fra elitekor til amatørkor.

I november vil Solheimkoret presentere en smakebitkonsert fra de 15 beste bidragene, som blir med videre mot jubileet i 2014.