Eau de Vill og Solheimkoret med sangglede og irsk tonespråk

Solheimkoret med dirigent Inger-Pernille Stramrud har tidligere hatt suksess sammen med Eau de Vill, og i vinter har vi slått oss sammen igjen, med irsk musikk som hovedtema!

Solheimkoret deltok på City of Derry International Choir Festival i 2019.Solheimkoret deltok i 2019 i en internasjonal konkurranse for kor i Derry i Nord-Irland.

I konkurranse med over 100 kor for barn, ungdom og voksne fra hele verden oppnådde Solheimkoret den gjeveste prisen av alle. «The most outstanding performance» for framførelsen av en av Irlands mest avholdte sanger; The Fields of Athenry. Dette har gitt koret blod på tann.

Irsk musikk har et sterkt musikalske slektskap med vår egen folkemusikk. Tonespråket i den irske musikken møter våre ører som om det var vår egen musikkarv.

Vi vet at musikken har reist fra land til land i århundrer, og flere norske tekstforfattere har satt nye tekster til gode irske melodier og gjort dem til våre. Ett eksempel er Alf Prøysens tekst Visa hennes Staslin, som i Irland heter Galway Bay.

Eau de VillEau de Vill er et band med røtter i Sømådalen i Engerdal, og de hadde sin første konsert på Hamar i 1993, og har gjort seg bemerket i alle år som et alltid humoristisk og godt musikalsk innslag der de ferdes.

De utga sin første CD Rømgrøt og sik høsten 1995. Bandet sier selv at Vømmøl Spelemannslag og Hans Rotmo er en viktig inspirasjonskilde. Rotmo har også skrevet låter til Eau de Vill.

I to år har gleden over å synge sammen hatt dårlige vilkår. Pandemien fikk ordet samsang til å assosieres med en negativ handling.

Nå vil vi snu dette. Solheimkoret ønsker via disse felles konsertene med Eau de Vill å fokusere på sangglede.

Sang knytter usynlige bånd mellom folk. Dette vil vi sammen med Eau de Vill og det kjente og kjære irske tonespråket, ta med oss til vårt rause publikum gjennom temaet «På ville væger».

Budskapet vårt er at det er både lov og godt å synge sammen, hvilket publikum vil få erfare sjøl.

Fellessang bygger oppunder raushet, tillit og trygghet, og i dagens verdensbilde er musikk som brobygger en svært vesentlig faktor.

Vi vil bli friske og trygge igjen, og vi vet at samsangen er viktigere enn noensinne.

Vil du synge med på Wild Rover/Whisky in the Jar – eller høre den nydelige Carrickfergus – så kom til Herredsvang (utsolgt) fredag 25.3. eller på Tingvang (få billetter igjen) lørdag 26.3.22.

Her blir det liv, og du får kjøpt mat og drikke attåt!

Dørene åpnes kl. 18.00. Vi gleder oss til å se deg!

På ville væger med Eau de Vill og Solheimkoret.