Et begivenhetsrikt korår!

Det er topp musikalsk julestemning i Solheimkoret for tiden, etter et begivenhetsrikt 2022! Koret er heldige og får samarbeide med veletablerte og svært inspirerende musikere.

Utsolgte konserter
Allerede i mars holdt vi to konserter «På ville væger» sammen med de spilleglade musikantene i Eau de Vill. To fulle hus, et på Herredsvang 25. mars og et på Tingvang dagen etter fikk godfoten til å gå og latterkulene til å runge.

Midtsommer, sang og spellemenn
Øystein Rudi, velkjent spellemann på fele, tre ganger vinner av Landskappleiken og spellemannsprisvinner, kjent også fra bl.a. gruppa Kvarts. Sammen med Rudi og trekkspillende spellemannsprisvinner Geir Marius Thorud, holdt koret en særs vellykket midtsommerkonsert «Med bælj og bågå» på Herredsvang i Romedal. Spekematbuffet før konsert og gang rundt mai/midtsommerstanga på tunet etterpå. Blir det gjentagelse neste sommer?

Stor inspirasjon og musikkglede
Og så nevner vi mer enn gjerne Henning Sommero og baryton- og sopransaxofonisten Jan Pål Inderberg, som vi også reiste til Færøyene med i september. De to velkjente musikkprofessorene trenger neppe noen nærmere presentasjon. Det var både en stor opplevelse og ikke minst veldig inspirerende å få gjøre tre konserter av Vindens Hjul sammen med dem. Først i Vang kirke 14. september, hvor også dyktige Skjalg Lidsheim holdt rytmen på perkusjon, allsidige Thomas Nilsen trakterte trekkspill og neverklarinett, og vår egen Siri Katrine Bøe svingte seg med fela.

Kjente sanger i ny sjanger
Planene for 2023 er allerede ganske klare, og vi kan røpe et vårlig «crossover» konsertprosjekt hvor koret blant annet kommer til å uroppføre seks spesialskrevne korarrangementer av to kjente, lokale musikere/komponister. Følg med!

Så er det snart jul igjen!
Solheimkorets julekonsert i Veldre kirke onsdag 7. desember blir et verdig, musikalsk «julebord» som avslutning på 2022. Vi har kalt konserten «-bare øss», hvor vi lar våre egne stemmer, både kor og solister få sette godstemningen, nå som jula nærmere seg med sjumilssteg. Og hva hadde vel en julekonsert vært uten at vi tok en julesang eller to sammen? For å toppe det hele blir Siri med på fele.

Tusen takk!
Takk for et fabelaktig korår, alle dere som følger Solheimkoret trofast. Hva hadde vel vi vært uten dere! 🙂