Dirigenten

Inger-Pernille Stramrud, Solheimkorets dirient siden 1985.Inger Pernille Stramrud (f. 1965) eller Nille som vi kaller henne, er fra Romedal utenfor Hamar.

Hun er gift og bor med mann og 2 barn på gården Flesaker i Veldre. Nille er utdannet lærer og har musikk- og dirigentutdannelse fra Toneheim og Hamar lærerhøgskole.

Hun har studert sang hos Ragnhild Stende Røberg og Noralf Garborg.

Hun har i mange år ledet barnekor og mannskor, og hun har dirigert Solheimkoret i over 30 år.

Nille er ei livlig og energisk dame som har mye å si for miljøet i koret. Under hennes ledelse har Solheimkoret deltatt på flere internasjonale festivaler, korkonkurranser og mange spennende prosjekter opp gjennom årene. I 2009 fikk hun også Under Bruaprisen for mangeårig engasjement innenfor korbevegelsen i Innlandet. Hennes arbeid med Solheimkoret ble spesielt trukket frem. Samme år ble hun også valgt inn som nestleder i Fonoko (Foreningen Norske Kordirigenter).

Nille har jobbet som Musikkfaglig Korkonsulent i Norges Korforbund siden 2010, og har gjennom sitt arbeid der helt fra starten satt ekstra fokus på kommunikasjon med- og oppfølging av dirigenter, noe som inkluderer etablering av dirigentnettverk, dirigentoppfølging og utdanning.

I dag dirigerer Nille i tillegg Elverum Mannskor, et kor som i løpet av få år har bygget seg opp til å bli en spydspiss på merkevarebygging. Sjekk gjerne http://www.burgunderjakkene.no

Som dirigent for Solheimkoret var hun i tillegg initiativtaker til arrangørkonkurransen «Prøysen i KOR» i forbindelse med Prøysenåret 2014. Les mer om «Prøysen i KOR» her.

Det ble som resultat av dette prosjektet er 15 nyskapte a cappella-arrangement for kor som er gitt ut hos Norsk Musikkforlag.  Solheimkoret med Nille ved roret har spilt inn en CD med alle de nye arrangementene.

Solheimkoret fikk tildelt prisen som «Årets kulturformilder i Prøysenåret» av Ringsaker kommune for sitt arbeid med god forvaltning av- og for strålende innsats for  – Alf Prøysens kulturarv. Se omtale av pristildelingen her.

Solheimkoret håper å få beholde Nille i mange år framover!!