Bli med i Solheimkoret?

Hvem er du? Vi tror blant annet at:
– du liker musikk og å synge sammen med andre.
– du ønsker å utvikle din stemme og musikalitet sammen med oss.
– du ønsker å oppleve den glede som mestring av et musikkstykke gir, sammen med andre sangere.
– du ønsker en hobby som gir deg glede og påfyll i hverdagen.
– du ønsker å lære kjenne nye mennesker som kan oppmuntre og inspirere deg.

Hvem er vi?
Solheimkoret er en gjeng på ca 60 glade sangere, damer og herrer, som ønsker å gi vårt publikum en god totalopplevelse på hver konsert. Vi elsker musikk og liker å synge.

Korsangen og sangerfellesskapet gir oss påfyll i hverdagen som er på høyde med en god treningsøkt. Det er direkte helsebringende å synge i kor. Visste du at å synge i kor er like sunt som å jogge og gir økt livskvalitet? 🙂

Å delta på konserter og konkurranser i Norge og ute i Europa gir også et ekstra kick. Vi har konkurrert bl.a. i Wien og Venezia med gode resultater. Koret ligger bra an på rankingen i innlandet.

I 2015 deltok vi på Nordisk-Baltisk korfestival i Riga. I mai 2017 gikk turen til korfestival i York. Under City of Derry International Choir Festival i 2019 fikk Solheimkoret prisen for «Outstanding competetive or non-competitive performance by a visiting national or international choir».

I september 2022 dro vi på konserttur til Færøyene sammen med Henning Sommerro og saksofonisten Jon Pål Indreberg. I år hadde vi et spennede samarbeid med multimusikeren Stian Carstensen i mai, og midtsommerkonsert med «maistang» i jun. Første helg i desember gjør vi en reprise på samarbeidet med Eau de Vill fra våren 2022 med konserten «På Ville Væger – mot JUL» på Høyvang ved Ridabu.

I 2024 er det 110 år siden Alf Prøysen ble født, og vi vil i den forbindelse «pusse støv av» de 15 korarrangementene vi fikk laget til 100-årsjubileet i 2014. Sangerne i Solheimkoret elsker utfordringer, og det vil bli flere konserter i året som kommer hvor vi vil benytte oss av forskjellige formidlingsteknikker og type lokaler. Dette vil du høre mer om hvis du følger oss på sosiale medier. Her kan du lese mer om koret og se hvilket konsertrepertoar vi har hatt de siste årene.

Vi øver hver tirsdag mellom 19.00 – 22.00 i Brumunddal, og kommer fra begge sider av Mjøsa slik at det er muligheter for samkjøring.

Kontakt vår dyktige, inspiredende og inkluderende dirigent Inger-Pernille Stramrud tlf. 994 08 889, eller på post@solheimkoret.com om du er interessert eller vil vite mer om koret.

Vi har for tiden venteliste for flere stemmegrupper, men er du 2. bass hører vi mer enn gjerne fra deg. Vær velkommen til oss. Vi ønsker å synge sammen med deg!